31 juli Hua Hin

 
Hallo ! 
 
Vandaag voelt Jes zich goed, drinkt goed, speelt weer ! Zijn billen zijn nog steeds een slagveld maar verder lijkt hij weer op de boef die we kennen :)
We zijn vanochtend naar het National park Sam Roi Yot gegaan, 3 kwartier rijden hier vandaan. Ron wilde hier eigenlijk wel een hele dag alleen een beetje rond trekken maar we besloten toch samen te gaan.. Veel gezelliger ! 
Na 2 keer vragen bleek de route eigenlijk heel simpel. We waren er netjes binnen een uur ! Eenmaal aangekomen zagen we meteen twee prahtige tempels staan dus meteen enthousiast uit de auto. Jes zag het grote veld om lekker te rennen en ons enthousiastme werd meteen op de proef gesteld. Jes rende vol plezier richting een tempel toen er een horde honden aan kwam rennen.. blaffen die beesten! De honden hier zijn niet voorspelbaar (in Nl ook niet maar hier nog erger) en meestal zwerfhonden. Ron trok meteen een sprint om Jes op te tillen. Inmiddels was ik bezweken aan een hartaanval. We waren alle drie erg geschrokken en besloten om maar in de aut een stukje te gaan rijden over het veld. Beetje jammer dat we niet echt ver kwamen. We keken eens om ons heen en zagen bij de buiten toiletten allemaal wilde apen! Gaaf om te zien ! Vanuit de auto, veilig met het raam op een klein kiertje, een aantal foto's geomen. We zagen een nederlands stel met twee kids van een jaar of tien die gewoon bij de apen gingen staan.. dat moesten wij natuurlijk ook proberen.. Wel met knikkende knietjes uiteraard omdat onze kleine boef wat dat betreft geen angst kent en ze het liefst meteen knuffelt..
Het viel allemaal mee. Jes rende nog even een rondje op het veld, netjes met papa in sprint erachteraan en toen ik terug liep naar de auto zaten er drie aapjes te checken of onze ramen dicht waren. Een aap eek heel stiekem over de auto heen zodat ik alleen zijn oogjes zag. Toen ik dichterbij kwam, sprongen ze allemaal de boom in. De nederlandse mman raadde ons aan om de boottocht te doen. Je zag allemaal vogels en waterdieren en het zou prachtig zijn. We besloten om dit maar uit te stellen tot een andere dag aangezien het met JEs zijn middagslaap niet uit kwam. We zijn weer in de auto gestapt en een stukje verder gereden tot we bij de officiele hoofdingang kwamen. Hier kon je een pad lopen van c.a 300 meter en nog een aantal andere apen zien. We besloten om even een kop koffie te drinken en Jes eeft lekker staan dansen op het ABC wat papa altijd zo leuk zingt. Uiteraard bezweken de vrouwen die de koffie schonken en werd het een zoek en vind spelletje.Toen we klaar waren hebben we nog even buiten gestaan en andere soorten apen bekeken. We liepen terug naar de auto en bij de grote dolfijnen (beelden) waren hele kleine visjes in het water. Jes vond dit natuurlijk erg lleuk om even voor te staan en naar te kijken. We zijn weer in de auto gestapt op weg naar huis. Kleine boef was inmiddels helemaal uitgeput. Een stukje verderop bleek nog een mooi strand te zijn dus Ron is nog even gaan verkennen. Jes en ik zijn in de auto gestapt en sinds Jes thuis in de straat heeft gestuurd bij papa achter het stuur, kruipt hij meteen achter het stuur wanneer Ron uitstapt. Jes mocht nog een klein stukje op schoot rijden en daarna kroop hij lekker op schoot bij mij en viel gelijk in slaap. 
 
Toen we thuis kwamen werd Jes meteen wakker en na een manderijntje te hebben gegeten lag hij praktisch meteen in het zwembad. Rondjes rijden over de kant met de auto´s, helemaal leuk ! 
´s Avonds zijn we nog even op gekko jacht gegaan rondom het huis. Dit is een vakantie traditie van Ron en Jes geworden. 
 
Tot morgen!

 

Fotogalerij: 31 juli Hua Hin