12 juli / dag 2 in Hua Hin

 
12 JULI / DAG 2 IN HUA HIN
 
Hallo allemaal!
We zijn er weer! We hebben een heerlijk dagje achter de rug...we hebben namelijk vrij weinig gedaan afgezien van boodschappen doen. Nou, dat was nog wel een hele ervaring hoor. Ron had gisteravond al even de auto getest door naar het dorp te rijden. Nouja, tegen een uur of 17.00 is hij weggegaan. Op de plek waar we zitten is namelijk hélemaal niks! geen winkel, geen bank, geen restaurant..NIKS! Dus we moeten, net als vorig jaar in Portugal, eerst 7 kilometer rijden voor we in het centrum van Hua Hin zijn, waar we boodschappen kunnen doen. Nou is dat op zich helemaal geen probleem natuurlijk...in Nederland! Maar hier wordt het even een ander verhaal ! Hier is boodschappen doen eigenlijk `survival` ! Dat heb ik ( Ron) gisteravond even goed vernomen! Niet het boodschappen doen op zich is een hell-of-a-ride maar de rit ernaartoe! Voor het eerst in een automaat, voor het eerst aan de linkerkant van de weg rijden , althans met een auto, voor het eerst door een drukke stad rijden...pffff..... De airco stond op de hoogste stand maar na 10 seconden in de stad stond het zweet me dik onder de oksels en liep het bij de ellebogen naar beneden! Ik moest namelijk letten op 1000 scooters, weet ik het hoeveel auto's die van álle kanten kwamen en op de voetgangers, de wilde honden en de tuk-tuks...Én : ik moest een winkel zoeken! Het was echt een stressmomentje. Ik had steeds het idee dat ik teveel naar het midden van de weg reed, want zoals je misschien wel  kunt begrijpen, zit het stuur ook aan de andere kant. En ik had steeds de neiging om naar de linkerkant van de weg te gaan. Maar goed als ik dat zou doen, zou de linker helf van de auto óf in de berm zitten, óf iedereen scheppen die daar langs de kant van de weg reed of liep.
Al met al een mooi ritje verder kwam ik toch bij een 7-eleven aan. Het was de kleinste 7-eleven die ik oot gezien heb in Azie...tuurlijk, heb ik weer! Er was dus vrij weinig te krijgen. Ik zag dat het buiten al een beetje schemerig werd en ik heb de meest belangrijke dingen in mijn mandje gegooid. Wc-papier , water, chips ! hahahaha...
Dus nu moest ik aan de terugreis beginnen , in de schemer! En dat is nou juist wat ik niet wilde! Maar goed ; ik dacht zelfde kant op terugrijden dan weet ik de weg nog wel...helaas : eenrichtingsverkeer! #$%^& grrr!!! Dus een heel stuk verder rijden en toen gekeerd en met het zweet in de bilnaad, door de drukte, terug naar huis gereden! I have made it !!! hahahaha....
Jesse zat met mama in het zwembad dus ik ben er maar bij ingedoken! Heerlijk! Om 20.30 de kleine man gedoucht en om 21.00 uur sliep hij. Wij zijn er om 22.30 uur ingedoken. We konden allebei niet slapen ; het was óf te warm óf te koud en het matras lag vreselijk! Vieze harde dingen , waar je de veren door heen kunt voelen! Ach , gelukkig hoeven we hier nog maar 23 dagen te slapen ! :) hahahahah.... 
 
Uiteindelijk toch in slaap gevallen....
 
Om 7.15 uur werden we wakker gekust door Jesse.  Die wilde eigenlijk meteen weer het zwembad in maar we hadden de gordijnen dichtgedaan gisteravond dus hij was redelijk snel van het idee af. We hebben ontbeten en zijn toen natuurlijk wel meteen het zwembad in gesprongen: heerlijk, zo'n zwembad voor de schuifpui ! We hebben tot 13.00 uur gezwommen en toen moest Jesse eigenlijk slapen maar daar had meneer geen zin in. Hmz... en nu? We besloten om in de auto te stappen en naar de Makro te rijden. Die hadden we op de heenreis hier naartoe gezien aan de kant van de grote tolweg. Dus hupsakee, alle drie in de auto en gaan! hahahaha...... Al heel wat ervaring opgedaan gisteravond natuurlijk dus het ging een stuk gemakkeijker. Komt ook bij dat ik nu gewoon op de weg en het verkeer kon letten en Daan op de Makro :) . De Makro was ook echt de Makro ; alles in groet hoeveelheden. Hamburgers? Meteen 16 ! Chips? Meteen 6 zakken ! enzovoort. We wilden ook meteen veel inslaan want het was toch bijna een half uur rijden want het ligt aan de andere kant van Hua Hin. Al met al zijn we 2 uur onderweg geweest. Ohja, vergeten te vertellen ; Jesse sliep natuurlijk binnen 5 minuten op de heenreis al dus Daan en Jes zijn niet meegeweest naar binnen. Rond een uur of 16.00 waren we weer thuis en zijn we de boodschappen gaan uitpakken en zijn we daarna weer lekker in het zwater gesprongen. Onderweg waren we trouwens nog een winkeltje tegengekomen waar je allemal zwembad-artikelen kon kopen. Dus dat hebben we ook meegenomen : Zwembadje voor Jesse , Bootje, bal. en twee luchtkussens voor ons. Als Jesse tussen de middag gaat slapen kunnen wij lekker dobberen.
Ok , tot zover eerst weer. Foto's zijn er haast niet gemaakt vandaag, want ja, de Makro....? En de binnenkant van alweer de auto...? We hebben nog wel een aantal gemaakt bedenk ik me net van de tuinmannen die onze tuin even netjes genaakt hebben ! hahahahaha....wat mooi! Hangt er om ongeveer 11.00 uur vanmorgen een Thai over de schutting : "Mister , garden cleaner !"Hahahaha.....Kom maar binnen jongen, als we maar niet hoeven betalen! En dat hoefde ook niet .
MOrgen weer een redelijk relaxdagje in de planning. Misschien wel even naar het strand maar we zien wel...eerst even lekker bijkomen. En kleine stukjes rijden in de auto om er aan te wennen, daarna maken we wel grotere uitstapjes!
 
Tot morgen! 

 

ps: reisverslag van de vorige dagen is ook bijgewerkt. Gistermiddag nog een stukje en de dagen ervoor. We zijn weer op schema :)

Fotogalerij: 12 juli Hua Hin