24 juli Hua Hin

Hallo allemaal 
 
Het is voor het eerst vandaag echt wolkvrij ! Heerlijk om wakker te worden zonder bewolking! Gisteravond was het ook voor het eerst, sinds we hier zijn dat de zon nog zo volop scheen.. Jes is nog steeds niet helemaal fit, eet nog steeds niks en is erg moe. Daarom hebben we besloten om de ochtend lekker aan te krummelen in huis. Jes heeft een uurtje geslapen en wij hebben weer lekker in de zon gelegen.. Boekje lezen, even zwemmen, half gecremeerd worden op een zonnebed, kortom relaxen.
 
Nadat Jes wakker was zijn we in de auto gestapt richting een olifantenstichting. Eerst dachten we dat het dezelfde zou zijn als we al geweest waren, aangezien het in dezelfde richting was maar het bleek dat deze van vanmiddag er gewoon pal naast lag.. Nooit gezien ! 
Hier heb je ook een olifantenziekenhuis en bij aankomst stonden een mama en kindje olifant buiten aan een ketting. Kindje olifant had iets aan haar poot, wat de Thai ons in gebrekkig Engels probeerde uit te leggen.. We konden er geen touw aan vast knopen. Ron heeft wel heel overtuigend net gedaan of hij het begreep :)
 
Het was maar een kwartier rijden maar JEs begon alweer moe te worden, wilde getild worden en legde zijn koppie in Daan's nek. We hebben even gekeken bij een baby olifant maar Jes had eigenlijk na een seconde al meer oog voor de kippetjes en honden die eromheen liepen. Gelukkig was de entree gratis haha.
 
We hebben er nog even rondgelopen en op het moment dat we bij het einde van de oprit waren kwamen er net twee olifanten terug van een ''tracking'' met toeristen erop. Gaaf om te zien van zo dichtbij. Olifant nummer 1 besloot zichzelf even nat te maken en wat te drinken van de watertonnen die er speciaal voor ze stond bij binnenkomst op de foundation. We hebben Jes wederom gevraagd of hij ook wilde maar hij durft niet, volgend jaar beter ;)
 
We zijn nog met de baby olifant op de foto geweest en Daan heeft er nog even mee geknuffeld. Ron en ik zeiden tegen elkaar dat het tocht best apart is. Olifanten worden doorgaans gemarteld vanaf baby af aan, om trucjes te leren... Dit is een foundation die zich inzet voor het welzijn van de olifant maar de baby olifant ging netjes op zijn knieen zitten voor de foto. Vervolgens blies hij Daan en Jes in het gezicht en kwam hij met een mandje aanlopen om ''een beloning'' in te doen. Ron gaf hem 100BHT in de slurf en dat deed hij netjes in het mandje. Een foundation, maar toch kan hij trucjes? Verwarrend.
Wel leuk, dus we hebben er voor nu maar even ons voordeel mee gedaan.. want hoevaak krijg je die kans?!
 
Naast de foundation is een balloon park met speelgelegenheden voor kleine kids. Ron heeft even snel gecheckt of het wat is. We besloten dat het beter was om daar samen rond te kijken als Jes weer topfit is. Tegenover the balloon park was nog een hele tuin vol tempels en beelden. Nog even kort rondgelopen en weer op huis aan gegaan. Jes meteen op bed gelegd en die was binnen een minuut in coma. 
Wij hebben nog even lekker niks gedaan en toen Jes wakker werd hebben we (ron en ik) gegeten. Jes wou niks... die heeft Bob de Bouwer gekeken ;)
Ron en Jes hebben net nog even gevoetbald en we hebben Jes in de tuin gedoucht. Er is een kraantje met tuinslang in de tuin waar Jes de auto tegenwoordig mee wast, de bloemen water mee geeft, papa en mama nat mee maakt en de net gedroogde was ook maar even meeneemt voor het gemak :) Nou ja, daar komt dus warm water uit dus we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt hem lekker te douchen op de oprit :) Dat maakte het douchen een stuk leuker, want dat is niet zijn favo bezigheid sinds hij ziek is. 
 
Ons gespierde mannetje mag zo nog even een filmpje kijken en dan gaan we hem op bed brengen. Ron mag nog even afwassen, want daar heb ik geen zin in hahahaha... 
 
Wat morgen brengt, zien we dan wel :) 
 
Fijne avond ! 
 

 

Fotogalerij: 24 juli Hua Hin