26 juli Hua Hin

 
Zo..... daar zijn we weer !
Jes stond vanmorgen iets alerter en uitgeruster op vanmorgen. De antibioticaspuit begon zijn werk te doen. We hadden voor een week antibiotica meegekregen dat hij drie keer per dag moest. Dat spul was zo vies ! Logisch dat hij het dus niet wou nemen. We hebben het geprobeerd op ijs, knijpfruit, brood en in drinken maar na het proeven, hoefde hij het niet. We hadden eerst goede hoop, want hij pakte 1 stukje brood.. Zou hij dan eindelijk gaan eten?! Hij kauwde en.... spuugde het uit en schoof zijn bord weg.. Geen eten en dus ook geen antibiotica. Om 13.00 hebben we een afspraak staan in het ziekenhuis voor de uitslag van zijn urine en snotmonster. Dan moet hij dus ook maar weer een spuit... Gatverdamme.. 
 
Hij was na 2 uur erg moe dus we probeerden hem op bed.. Alsof hij aanvoelde (uiteraard want pap en mam waren onrustig) dat we naar het ziekenhuis moesten wou hij niet slapen. Om half 1 zijn we in de auto gestapt naar het ziekenhuis waar we meteen gevraagd hbben om een verdovende creme op zijn been. Dit moet namelijk een half uur inwerken. We hadden hem al wel verteld dat hij nog een prikje kreeg en dat we daarna een cadeautje gingen kopen omdat het natuurlijk niet leuk is. 
Na een heel gesprek met de arts is de diagnose nu veranderd.
De arts zei dat het niet vaak vor komt en dat het ook niet niks is wat hij heeft. 
 
Kort uitgelegd:
Jes heeft influenza A opgelopen. Dat is een soort Mexicaanse griep. Een heftige griep dat een mix is van vogelgriep,varkensgriep en mensengriep. Door die griep is hij zo verkouden waardoor hij vocht verliest, daardoor kreeg hij ook koorts waardoor hij vocht verloor, bij de griep hoort het dat de eetlust verdwijnt waardoor hij ook vocht en zout verloor.. Kortom.... hij is uitgedroogd door de influenza A. De influenza zorgt er ook voor dat de verkoudheid naar de lagere luchtwegen zakt, hierdoor heeft hij nu een beginnende longontsteking. Geen bronchitis dus. Dit is erger dan Bronchitis. We waren er redelijk op tijd bij dus met de antibiotica kunnen we de longontsteking in bedwang houden en voor de Influenza krijgt hij ook een medicijn. Als hij zijn antibiotica niet neemt, moet hij iedere dag komen voor een spuit... Het was tijd voor de spuit dus Daan heeft hem op schoot genomen in de joutgreep. Hij was al overstuur voordat de spuit erin kwam..logisch.. De zuster hield zijn benen vast en de dokter had vrij snel de spuit erin.. Het ezicht, op het moment dat de spuit in zijn been kwam, ondanks de verdoving was vreselijk. Nasty feeling zei de dokter, nou dat was zeker. Hulen ! Hij viel na de prik al snel in slaap en we konden naar huis. We hebben wel een afspraak voor maandag ter controle. De dokter heeft ook aangegeven dat als Jesse maandag niet eet, dan eet hij namelijk een week en 2 dagen niet, dat hij waarschijnlijk wordt opgenomen.. We zijn naar huis gereden en thuis werd hij vrij snel wakker. Kort geslapen mar goed, niks aan te doen. We zijn in de auto gestapt naar the villa market voor een cadeautje. 
 
Jes had bij de olifantenvillage van ons een klein beelde van een olifant gekregen waar hij de hele dag mee in zijn hand loopt. In de villa market zag hij een grote speelgoedolifant en die wou hij wel hebben.. Die heeft hij dus nals cadeautje gekregen voor het vervelende prikje. Eigenlijk voelde hij zich niet lekker en wist ij niet wat hij wilde. Hij wilde niet gedragen worden, niet lopen en niet in de kar zitten. We besloten om buiten op het plein een ijsje te gaan halen bij de Mac Donalds. Eraren muzikanten aan het spelen en Jes bleef ervoor staan dansen. Fijn om hem eindelijk weer even te zien genieten. Hij heeft in de Mac lopen ouwehoeren met de mensen die er zaten en kreeg alle aandachtNadat we nog even op het pleintje hebben gelopen, besloten we om hem helemaal blij te maken met een ritje in de tuk tuk omdat hij dit zo geweldig vindt. Ron is in de auto naar huis gegaan en Jes en ik in de tuk tuk. Hij vond het fantastisch ! Hondjes zoeken op straat, de wind door mamas haren en die proberen te pakken... In no tie waren we bij de villa want die man sjeesdeover de weg ! Gelukkig heeft Jes vandaag een liter gedronken, dat is goed ! Helaas heeft hij wel diarree van de medicijnen maar als hij goed drinkt ...... 
 
Hij lag er lekker op tijd in en we hopen dat hij morgen zijn medicatie neemt en geen prik hoeft..
 

Fotogalerij: 26 juli Hua Hin