28 juli Hua Hin

 
Gisteravond toen Ron naar de spoedeisende hulp is geweest hebben ze onze afspraak van vanmidddag verplaatst naar half 9 vanmorgen. Jes heeft vannacht 12 uur lang geslapen ! Uitgeput van de ziekte en van het ongemak. Om half 9 waren we netjes in het ziekenhuis nadat we hem eerst weer 6 keer hebben moeten afspoelen... De zuster in het ziekenhuis zei dat onze afspraak om 10 uur zou zijn, de arts loopt ronde tot zeker 9 uur. De spoedhulp kan niet in die agenda kijken. Ron was uiteraard des duivels. Het meisje had 2 minuten discussieren met dodelijke blikken bijna de tranen in de ogen. Im sorry sir... Ron zei meteen dat hij daar niks aan had en Jes was inmiddels in tranen omdat hij wist dat we weer naar de dokter gingen. Ze voelde zich waarschijnlijk zo bedreigd dat ze de arts heeft opgepiept zodat we om 9 uur terecht konden.. Jes was zo paniekerig dat ik (Daan) met hem in de wachtkamer ben gebleven. We hebben zijn temperatuur ook niet laten opnemen wat wel gebruikelijk is, want daar wordt hij ook panisch van. Elke keer als hij huilt of schreeuwt, poept hij zichzelf onder en is het een drama om hem schoon te krijgen vanwege de helse pijn van zijn billetjes. Voor 9 uur hebben we hem helaas nog wel weer 2 keer moeten verschonen. De zuster kwam bij de 2 keer zijn luier ophalen om zijn poep te onderzoeken. Ze zijn hier alleen niet meer op terug gekomen. 
 
Ron heeft een heel gesprek gehad met de arts. Jes heeft nieuwe medicijnen gekregen voor zijn uitdroging, die al wel wat beter geworden was en krijgt probiotica voor de diarree. De antibiotica mogen we mee stoppen, de reden hiervoor vrij onduidelijk omdat alle drie de artsen die we de afgelopen week gesproken hebben allemaal wat anders zeiden. 
Ze heeft Jes nog even snel onderzocht en zijn keel was niet meer zo rood. Ze vond hem er vrij goed uit zien. Wij niet, maar goed de arts kent hem ook niet. Hij heeft rode/paarse ingevallen oogjes en is bleek. Speelt niet, hangt veel en vooral aan mama en is vreselijk moe. We hebben besloten hem niet te laten opnemen omdat de arts verwacht dat hij steeds beter gaat worden door de nieuwe medicijnen en als hij meer gaat drinken. Hij moet alleen wel echt gaan eten. We gaan dus vanmiddag pizza halen. We hoeven niet meer terug te komen als zijn diarree niet erger wordt en hij zijn medicijnen neemt.
 
Door alle stress van het ziekenhuis heeft Jes vanmiddag redelijk wat gedronken. Hij heeft zelfs een paar hapjes pizza gehad ! Werd tijd, na tien dagen! Ook zijn melk heeft hij gedronken en later nog een soepstengel. Hij heeft ook even in het zwembad gespeeld, wat hij al tien dagen niet wilde en we hebben er echt van genoten om hem weer te zien lachen. Doordat we zelf een beetje tot rust kwamen, waren we beide kapot aan het einde van de dag en vergeten avondeten te nemen waardoor we om half tien nog een doos croissants hebben weggewerkt... 
 
Eindelijk is er weer een beetje licht in de duisternis.. wij doen in iedergeval nu het licht uit! Trusten!

 

Fotogalerij: 28 juli Hua Hin