13 juli

 
Zo ! En dan zit er alweer een dag op! We beginnen al bijna met aftellen hebben we het idee...We hadden het er vanavond nog even over + aan de ene kant lijkt het of we hier al heel lang zijn maar aan de andere kant is het weer heel kort. Gelukkig hebben we nog dik 3 weken te gaan ! hahaha...heerlijk vooruitzicht. Als het maar niet zo snel gaat als de afgelopen dagen! 
We hebben weer een leuk dagje achter de rug. Het is hier inmiddels 19.45 uur dus Jesse is naar bed en wij hebben even de tijd om de website bij te werken, de dag van morgen te bespreken etc. En foto´s uitzoeken, want daar hebben we veel van gemaakt vandaag! We zijn namelijk vanmorgen om 7.00 uur opgestaan, door de menselijke wekker. Heerlijk uitslapen dus :) . Na lekker rustig ontbeten te hebben en natuurlijk weer heerlijk in het zwembad gedobberd te hebben zijn we de auto ingestapt om naar het strand te rijden. We waren van plan om een best stuk zuidelijk te rijden want daar schijnt een leger strad te zijn. Dit is een gebied van het leger maar is toegangelijk voor de toerist mits men natuurlijk wel even betaalt ( 10 bath = € 0,25 ) . Het was inmiddels 10.30 uur dat we in de auto zaten en we waren nog geen 10 minuten onderweg of Jesse begon te gapen en zijn oogleden werden steeds zwaarder. oh oh ! Nouja, we zien wel. Nog 5 minuten later begon hij toch echt weg te vallen en waren we net bij een strand aangekomen. Ron is maar even uit de auto gegaan om te kijken of het een mooi strand was zodat we hier misschien vanmiddag naartoe konden gaan. Heel toevallig was dit het strand met de monkey-hill die we al zo vaak op internet gezien hadden en die we zeker wilden bezoeken. De naam van het strand en van de berg met grote Budda erbij is : Khao Takiab ook wel bekend als Chopsticks Hill. De apen op deze rots schijnen nogal agressief te zijn, dus dat wordt oppassen vanmiddag. Na een paar foto's is Ron weer naar de auto teruggelopen en sliep Jesse echt bijna. Hop, sleutels erin en gaan! Binnen 2 minuten sliep hij en zijn we teruggegaan naar onze villa. Terwijl Jesse lekker lag te slapen hebben wij lekker gerelaxed bij het zwembad. Dit was eigenlijk de eerste keer dat we dit konden doen. Aangezien hij steeds sliep in de auto. Allebei een boek erbij en heerlijk ontspannen. We waren van plan om hem om 13.30 uur wakker te maken want hij wil 's avonds nooit naar bed. Dus als we hem nu wat eerder wakker maken helpt dat misschien. Maar de kleine man werd uit zichzelf al wakker om 13.20 uur dus dat was perfect.
We hebben broodjes gegeten en hebben de tassen weer in de auto gegooid en op naar het strand! Na 20 minuetn rijden waren we er en de zon scheen volop! Hmz... Dat is toch best wel heet. Voor ons niet zo erg maar Jesse moet natuurlijk niet verbranden of een zonnesteek oplopen. We hadden hem thuis natuurlijk al goed ingesmeerd, maar toch. Hij zag de zee en sprintte over het zand naar het water. Ik ben met hem meegerend en kon hem net bijhouden :) hahahaha... Het water was heerlijk warm en er waren kleine golfjes. Jesse vond het prachtig! Vooral toen hij op zijn knieen ging zitten en een golf hem bijna omver gooide! Hij gierde het uit. Daan had al een lekker zonnebed gehuurd en was foto;s aan het maken. Na heen en weer ge-ren van zonnebed naar zee en weer terug....en weer heen en weer had Jes het zweet dik op het voorhoofd! Het was natuurlijk ook ver over de 30 graden ( 36 geloof ik). Hij ontdekte op een gegeven moment een vogel onder een zonnebed...rennen! kruipen! liggen! rennen ! gieren ! En toen de vogel weg gevlogen was ontdekte hij een paard ! Rennen ! hahahaha...die man zei dat Jesse hem wel mocht aaien en toen ik dat vertelde schudde hij boos zijn hoofd...bang ! hahahaha... Dan maar snel weer terug naar mama. Ron bestelde wat eten ; rijst met kip en cashewnootjes..heerlijk. En toen is Daan met Jesse een wandelijng gaan maken over het gigantische strand. Het strand is hier 5 kilometer lang maar Daan is maar tot de heft gekomen hoor ;) hihihi... Toen ze weer terug waren had ik mijn eten op en besloten we om maar naar huis te gaan. Jesse's armpjes werden toch wel een beetje rood. We zouden thuis nog wel even gaan zwemmen en dat hebben we ook gedaan . Hek open , kleren uit en springen! Het water in het zwembad is zo lekker warm en toch verfrissend! Ohja, onderweg naar huis hebben we nog wat mini-banaantjes gekocht en een kokosnoot om de melk te drinken vanavond ; heerlijk! Om 17.30 zijn we gaan eten. We hadden nog macaroni van gisteren dus dat was makkelijk. Na het eten meteen weer in het zwembad. Wat een zwaar leventje hebben we hier toch ! hihihihi... Jesse slaapt nu een kwartiertje. Hij heeft voordat hij ging douchen eerst nog jacht gemaakt op een Gekko in de slaapkamer. Wij dachten waar zit hij nou naar te kijken en naar te wijzen? En toen zagen we een kleine Gekko. Ron heeft hem gepakt en Jesse had dikke lol en was er totaal niet bang voor. Hij wilde hem zelf ook graag vastpakken maar dat beestje was zo snel, dat dat niet lukte ! Wij zetten nu even een bakje koffie en gaan dan een filmpje kijken op de mediaplayer. Morgen gaan we hem vroeger wakker maken is de bedoeling zodat we hem weer in een goed ritme krijgen. Met andere woorden ; wij duiken er ook niet te laat in. We weten nog niet precies was we gaan doen maar er is hier een Olifanten village en wie weet gaan we daar naartoe. We zien wel! We vermaken ons in ieder geval prima !
Tot morgen

 

Fotogalerij: 13 juli Hua Hin