19 juli Hua Hin

 
Goedemoooooooooooooooorgen ! We zijn er weer ! Nouja..Daan en Jes waren er sowieso al wel gister maar nu ben ik ook weer fit ! Pffff....wat was ik min gister! En waar het nou van kwam of wat het nou precies was? Geen idee! Maar het voelde niet goed! Maar goed, één goede nachtrust en ik ben er weer...hahahahaha....
Dus nu kunnen we ook weer wat ondernemen vandaag! Want dat was namelijk ook behoorlijk irritant gister, dat je de hele dag bij het huisje met zitten. Het was zwaar bewolkt, met af en toe regen en dan de hele dag bij het huisje is niet echt leuk. Dus...wat gaan we vandaag doen? Daan heeft mij in ieder geval lekker laten liggen vanmorgen. En toen ik om 7.30 uur wakker werd hebben we gezellig samen ontbeten. De kleine man rende alweer door de kamer heen, dansend op K3...hmz....hahahaha. Na het ontbijt zijn we ons klaar gaan maken en in de auto gestapt want we hadden inmiddels besloten waar we naar toe zouden gaan ; wat Mongkol. Dit is één van de belangrijkste tempels in Hua Hin...althans in de buurt van Hua Hin. Het is een grote , vette , oude Budda die op een heuvel is geplaatst en over het dorp uitkijkt, Het was niet ver rijden, zo'n 20 minuten. Na even zoeken waren we er al snel. Helaas begon het onderweg te regenen maar dat mocht de pret niet drukken :) warm was het nog steeds. Ik denk dat het rond de 30 graden was al voelde het warmer dan de andere dagen met als gevolg dat het zweet ons de hele dag uitbrook. Eenmaal aangekomen konden we de auto parkeren op ongeveer 8km bij de budda vandaan, met andere woorden, ideaal! We hadden net zo goed vanaf het huis lopend kunnen gaan. Een beetje overdreven maar het was zo druk met toeristen, er waren wel 100 wegwerpcamera-japanners. Na een stevige wandeling met Jesse in de rugdrager kwamen we eindelijk uitgeput, doorweekt van het zweet en de regen aan bij die vieze, oude, chagrijnige, vette budda. 
Desondanks was het toch mooi om te zien. Wat een gigantisch beeld ! We zijn als echte toeristen te werk gegaan. We hebben iemand foto's van ons laten nemen, hebben zelf een shotje of 300 van meneer mongol genomen en zijn met wauw, oooh, jeetje een rondje om hem heen gelopen waarna we ons pad vervolgden naar het park achter hem. Hier was een klein watervalletje en een mooi meer met heel veel duiven. Wij gingen voor de waterval en Jes ging voor de duiven. Na veel geren hebben we even een ijsje en wat drinken gekocht in een winkeltje naast de mongol en hierna zijn we terug gegaan naar de auto omdat het bijna tijd was voor Jes zijn slaapje. Thuis nog even wat gegeten en al snel sliep de kleine man. 
 
Wij hebben lekker tv gekeken en de boel de boel gelaten. Het was strontweer dus zonnebaden zat er niet in. Het regent de hele dag al dus eigenlijk willen we wel naar huis hahahaha. Morgen hebben we een knutselopdracht verzonnen voor Jes, we gaan zonnetjes knippen en die plakken we op een haarband boven ons hoofd in de hoop dat we toch nog een beetje een kleurtje krijgen. 
 
Vanmiddag zijn we in de auto gestapt richting de Arm Beach, achter de apenrots. Het was tenslotte echt strandweer ! NOT ! Het is ongeveer een kwartier rijden maar aangezien we een afslag gemist hebben, hebben we ook de apenrots gemist, de soldaten gemist en zijn we alleen door de middle of nowhere gekomen. Uiteindelijk kwamen we toch nog bij een leuk vissersstrandje uit. Er lagen allemaal vissersbootjes op het droge. We waren helaas net te laat om de vangst te zien maar hebben wel een hele mooie schelp gevonden. Daar betaal je in Echmond aan Zee in de winkel zeker 10 euro voor ! ;)
Voor gratis ! 
Bij het strand was nog een grote rots met wat tempels en grote budda's die we ook graag van dichtbij wilden bekijken. Helaas was het tever omlopen want er zat een rivier tussen. Dat gaan we dus een andere keer doen. Na ongeveer een uurtje rondgelopen te hebben, pootjebadend door de zee, zijn we weer in de auto gestapt en nog even boodschappen wezen doen bij de 7 eleven. Thuis lekker gegeten en daarna nog even gezwommen en gevoetbald. 
Jes ligt nu lekker te dromen en wij gaan zo de tv aan gooien. 
 
Tot morgen! 
PS: we hebben gister en eergister ook ge-update .
 
 
 

 

Fotogalerij: 19 juli Hua Hin