2 augustus Hua Hin

 
Daar zijn we weer.. Ik heb net het verslag met foto's van 31 juli en 1 augustus geplaatst want dat hadden we niet meer gedaan. Nu kan ik beginnen aan ons avontuur van vandaag en dan zijn we weer bij... Best veel werk, al dat typen inhalen en foto's uitzoeken.. 
 
Vandaag zijn we rustig aan begonnen. Doordat Jes gisteren laat sliep, lagen wij er ook later in. We gingen er eigenlijk vanuit dat hij wat langer zou slapen maar dat viel een beetje tegen. We waren alle drie dus best een beetje lui. Ron en ik zijn vanmorgen begonnen met wat spullen in de koffers doen. In ieder geval zijn bijna alle kleren ingepakt en hebben we verzonnen hoe we in hemelsnaam al Jesse zijn nieuwe voertuigen (helikopters, tuk tuk, auto's, graafmachines en lettermatten) mee gaan nemen naar huis.. Hij kwam met 6 auto's in Thailand geloof ik, nu bijna een koffer vol weer terug vrezen we haha. Geeft niks, al zijn voeding hoeft niet meer mee terug dus we hebben redelijk wat ruimte over. 
 
Ron en Jes hebben even gezwommen en ik heb wat spullen bij elkaar gezocht, lijstjes gemaakt wat in welke trolly moet en wat we nog moeten regelen voor ons vertrek naar Bangkok en Nederland..Het was gewoon echt een lekker rustig ochtendje.. Om 12.15 ben ik (Daan) lekker met Jes op bed gaan liggen en om half 1 sliep hij. Vrij snel erna viel ik ook in slaap, heerlijk !! 
Ron was op de bank  gaan liggen met een filmpje.. Jes heeft lekker 2 uurtjes geslapen dus ik ook ! Toen Ron de slaapkamerdeur open deed, bleek ook hij in slaap te zijn gevallen op de bank.. haha lui gezin zijn wij! We waren nog een beetje de weg kwijt van het slapen zo midden op de dag.. Een kleine greep uit ons ontwaak gesprek :P
'' heb je ook geslapen? ''
'' ik had last van een mug. Toen heb ik een kussen over mijn hoofd getrokken''
''oke, nou ja.. ''
'' ja en toen dacht ik dat ik werd aangevallen door allemaal muggen... maar het bleken zweetdruppels te zijn''
 
hahahahah, erg diepzinnig. 
 
Nou ja, we hebben even wat gegeten en toen wouden we er nog wel even op uit. We besloten om naar het bekende treinstation te gaan. Hier wouden we graag heen en we gaan tenslotte al bijna weg, dus vandaag is de dag! '
Even snel wat eten, spullen pakken en gaan ! 
Het is maar 10 minuten rijden naar dit deel van het dorp en we hadden heel erg mazzel. Op het moment dat we op het station stonden kwam er net een trein aan ! Het is een erg oud en mooi station. Geeft je een heel ander gevoel om op zp'n prachtig station te lopen dan wanneer je op het station in Groningen loopt. Heel gaaf !
Jes en Ron stonden de stilstaande trein te bewonderen en opeens ging de toeter! Wat een enorm harde knal! We schrokken ons allemaal dood ! Die hadden we niet zien aankomen... 
Tegenover het station stond nog een show trein, als een soort kunstwerk tussen mooie planten. We waren niet de enige die daar graag op de foto wilden en daar konden we mooi gebruik van maken. We hebben de mensen naast ons gevraagd een foto van ons drietjes te maken, die zijn er niet zoveel. Ze zijn erg leuk geworden, vinden we zelf :)
 
Op een bankje zat een monnik een sigaretje te roken. Ik wist niet eens dat ze mochten roken, het zag er ook erg vreemd uit... Een oude man die helemaal in het oranje gewikkeld is en er wijs uitziet, met een malboro sigaret.. hmmzzz.. Kan me niet voorstellen dat het zo is maar ik heb nog getwijfeld of hij misschien gewoon verkleed was, voor de gein. 
hij zag Jesse en pakte hem meteen beet, Jes vond dit helemaal niet leuk maar meneer begon ook nog aan zijn arm te ''trekken'' om hem dichterbij te laten komen. Ron heeft maar even ingegrepen en voor Jes hebben we een lekker ijsje gekocht. Ron en Jes zijn nog wel even naar meneer monnik gaan zitten om samen met hem op de foto te komen. Daar hebben we uiteraard geen toestemming voor gevraagd :)
 
We hebben nog wat rondgelopen en zijn toen in de auto wat zijweggetjes ingereden. We kwamen langs een heel toeristisch gebied heen met allemaal leuke winkeltjes en restaurantjes. In alle weken dat we hier zijn, zijn we bijna geen blanke mensen tegen gekomen. Hier stikte het ervan! We zijn nog even uitgestapt op de pier in de hoop dat er een vissersboot aan zou komen met een verse lading. Helaas was dit niet het geval. Wel zaten er op de kade vrouwen met bakken verse inktvisjes. Jesse vond het maar wat interessant en pakte er een van de vrouw aan. HELD ! Ik had het niet gedaan.. Nog even rond gekeken maar er kwam echt geen boot in zicht. We hebben nog wat andere zijstraatjes genomen en kwamen toen in een gezellig straatje. Allemaal kraampjes en ook hier veel toeristen. Kan ook niet anders met een burger king, mac donalds en starbucks pal naast elkaar. We hebben wat boodschapjes gedaan en zijn richting de mac gelopen. Hoe lekker ongezond... Voor de Mac donalds zat een vrouw met bakken met hierin kleine kriebelvisjes zoals ik ze noem. Hier kun je je handen of voeten in doen en dan halen de visjes je dode huidcellen weg. Jes heeft er even voorgelegen en wou toen zijn handen erin steken. We zeiden dat het niet mocht maar de vrouw smolt en stond toe dat hij zijn handen in de bakken deed. Dat voelde raar! hij haalde zijn handen uit de bakken en keek er eens naar.. Ja ze zijn nog steeds hetzelfde hahaha...We hebben lekker gegeten bij de mac en er meteen een zooi van gemaakt. We hadden echt onze dag niet, vooral Ron niet. Eerst heeft hij de sprite omgegooid met als gevolg, 1 liter over de vloer, daarna schoot hij uit met het ketchup apparaat en zat het onder de ketchup en daarna was de cola aan de beurt.. Ach, heeft het personeel weer wat te doen, daar worden ze voor betaald hahaha. We hadden voor jes een happy meal gekocht, zijn allereerste happy meal ! Helaas werkt het hier iets anders en krijg je er dus geen cadeautje bij. Teleurstellend.. 
 
Oja, de manager van de Mac gaf Jes een velletje stickers, hij was helemaal blij. Ze plakte een aantal op zijn arm en hij vond het prachtig ! Samen hebben ze even lol gehad en ze zwaaide ons uit totdat we op de straat kwamen. Nog steeds vinden we het apart om te zien wat een impact Jes op de Thai heeft. 
Ik zag een leuke broek buiten in een kraampje en die heb ik gekocht.. :) Jes had een auto van ons gekregen (nr 63) en speelde ermee op de trap voor een brillenwinkel. Een Thaise vader kwam met zijn dochter voorbij en gaf hem een koekje. 
Jes en het meisje keken elkaar wat aan, lachten wat en toen kwam de charmeur naar boven. Dansen ! hahahahah.. We hebben genoten van de show! 
Toen we in de auto stapten om terug naar huis te gaan, zagen we dat we een boete hadden! 400 baht, voor verkeerd parkeren.. Moeten ze in Nederland doen, dat is maar 10 euro ! De man van de kraam waar ik mijn broek had gekocht zei dat we hem best konden verscheuren. Hoe zou je anders als toerist je boete moeten betalen. We doen hem dus maar in het plakboek thuis :) 
 
Tot een uur of acht hebben Ron en jes wat gezwommen en toen werd Ron ziek. hij voelt zich alsof hij koorts heeft, is misselijk en vreselijk min. Ik hoop dat het morgen over is. Hij is meteen op bed gegaan en Jes en ik hebben nog even met de letters gespeeld en tv gekeken. 
Om kwart voor tien sliep de kleine man en ben ik gaan opruimen. Eigenlijk had ik er helemaal geen zin meer in maar ik mag nu toch echt zeggen dat ik de website vanaf 31 juli netjes heb bijgewerkt! 
 
Nu is het eigenlijk veel te laat dus ik ga ook maar slapen !
Tot morgen!
 

 

Fotogalerij: 2 augustus Hua Hin