27 juli Hua Hin

 
Hallo iedereen...
 
Het lijkt inmiddels wel een ziekenhuisblog.. 
Vanmorgen om 7 uur zijn we uit bed gegaan... Jes pakte meteen zijn olifantjes en ging ermee spelen. 
Daan heeft de medicijnen voorbereidt en ze in zijn drinken gegooid... Wederom, te smerig voor woorden. Dit is andere antibiotica en die zou minder vies zijn.. Nou, niet dus ! Na een rondje verstoppertje spelen en proberen om Jes aan het eten te krijgen (wat hij niet deed), hebben we besloten hem in de houtgreep zijn antibiotica te geven. Dat wordt dan maar drie keer per dag een strijd van heb ik jou daar, maar dan voorkomen we wel een pijnlijke spuit!
Hij brulde het uit, maar met het spuitje waarin de medicatie zat, konden we het zo in zijn wang spuiten en door het huilen slikte hij het snel door. 
Hij wou erna niks drinken en sinds de medicijnen drinkt hij niet zoveel, dat moet hij dus wel gaan inhalen vanmiddag.
Hij zit nu lekker tv te kijken, want iets anders voelt hij zich echt te lamlendig voor... Arme ziel... 
Door de antibiotica heeft hij vandaag al een aantal keren diarree gehad, nog een zorg erbij.. We gaan straks een rondje rijden in de hoop dat hij dan door de weinige afleiding, wat drinken inhaalt. Ron heeft hem net een ijsje gegeven en daar likt hij nu wat aan... 
 
Wordt vervolgd vanmiddag
 
Ok het is nu eigenlijk de 29e maar we werken het nog even bij. Jes heeft vandaag maximaal 500 ml gedronken en wel 30x diarree gehad. We maken ons dus heel erg zorgen om zijn al uitgedroogde staat. We hebben hem vanmiddag nog wel zijn antibiotica gegeven maar hebben besloten het vanavond niet meer te geven. De diarree is een uitwerking van de antibiotica en na 6 keer poepen, waren zijn billen a zo rood dat we hem niet meer konden schoon vegen. Hij krijst het uit van de pijn, alleen al wanneer het er uit komt. We spoelen hem dus maar zo goed als mogelijk met de tuinslang en tijdens zijn korte middagslaapje hebben we hem voozichtig schoongemaakt en ingezalfd. De dag verliep dus heel hectisch. De hele dag zijn we bezig geweest met poep opruimen, want hij loopt in de blote kont zodat het kan luchten.. Hem afspoelen en in het zwembad doen zodat het de billenpijn verlicht. Als we niet bezig waren met poep opruimen, spoelen of hem drinken aanbieden, liepen we hem achterna met eten. Hij heeft niks gegeten vandaag op een ijsje na. 
De arts had aangegeven gisteren dat als hij morgen nog niet eet hij wordt opgenomen. Iniddels zijn wij zelf tot de conclusie gekomen dat we hem morgen laten opnemen om aan het infuus te leggen. Hij is zo slap en zo moe en zwak dat het nu gewoon echt te lang duurt. We zijn ten einde raad. 
Ron is vanavond nog naar de spoedeisende hulp gegaan in Bangkok Hospital om te vragen of we hem nu moesten laten opnemen. De vrouw heeft gezegd dat we he morgen brengen maar omdat hij nu lang te slapen dat we het ook vannacht even in de gaten konden houden en eventueel hun nummer bellen zodat hij werd opgehaald. Normaal liggen we om half tien op bed mar nu hebben we tot half twaalf buiten zitten stressen en praten en zorgen maken. We zaten er compleet doorheen...