1 augustus Hua Hin

 
Dag 2 national park.. 
 
Vanmorgen zijn we weer richting het national park gegaan. We vonden het zo gaaf gisteren dat we het af wilden maken dus al vrij snel na het opstaan zijn we in de auto gestapt. Onderweg kwamen we net als gisteren tuinen tegen met onwijs veel kokosnoten ! We zijn gestopt om even te kijken wat de mensen ermee deden en om natuurlijk wat foto´s te schieten. Toen we Jes zijn crocks aan wilden doen, die standaard in de auto liggen, bleken ze er niet meer te liggen. SHIT met hoofdletters ! Ron had de auto opgeruimd en de schoenen mee naar binnen genomen.. SHIT SHIT SHIT! Jes moest dus op bloten voeten of getild worden. We kozen voor tillen maar Jes wou toch even onderzoeken, logisch ! Een paar foto´s gemaakt en zwaar balend doorgereden naar het park om de veelbelovende boottocht te maken. 
De kapitein van ons schip werd opgeroepen en we konden aan boord. Vrij griezelig over een wankel houten steigertje met gaten erin, over een bootje heen en dan in onze boot. De houten bankjes zijn geloof ik ook al 50 jaar oud want die waren ook erg gammel en in de vloer zaten ook gaten.. Gelukkig kregen we reddingsvesten die we netjes onder de bank hebben gelegd. iemand die met 40 graden een vest aan doet, mwa redelijk respect voor. De tocht zou een uurtje duren en we begrepen al snel hou dat kwam. We varen met 1 km per uur :) Ach, zo heb je de gelegenheid om rustig om je heen te kijken. Het waaide lekker in het bootje, soms een beetje hard waardoor Jes helemaal verdrietig werd en zijn oren dicht drukte. Die gevoelige oortjes ook ! Gelukkig werd het door knuffelen gauw beter ! 
 
We hebben helaas niet heel veel dieren gezien. Mooie witte vogels, een ijsvogel een ander soort vogel, een aap en zandvissen ? Die sprongen over het water heen. Heel apart om van dichtbij te zien! Het was wel een prachtige omgeving, zoals je op de foto's kunt zien. Na een kwartiertje draaide de boot om en ging weer terug richting het park.. huh ? Nu al een uur voorbij ? Nee dus, we gingen richting de zee.. We kwamen allemaal bootjes tegen en zagen kleine hutjes waar mensen in wonen. Indrukwekkend om te zien. Nadat we het uur vol gevaren hadden klommen we weer de kade op om terug te gaan naar de auto. We wilden eigenlijk nog wel naar het vieuw point, maar Jes was erg moe dus Ron zou nog even alleen een stukje gaan wandelen zodat ik met Jes wat kon drinken in de coffee corner op het park. 
Eerst werden we door een zeer vriendelijke meneer gewezen op de andere soort apen dan die we aan de weg hebben gezien. Nog meer apen ! Jes vond het prachtig! Er was 1 baby aap en die is geel van kleur, helaas hebben we die niet goed op foto gekregen aangezien die verstopt zat achter allemaal blaadjes. Jes en ik zijn in de coffee corner gaan zitten en hij had meteen weer aanspraak van de vrouwen die gisteren de koffie schonken. Ze begonnen bijna in koor het ABC te zingen in het Engels en kregen een prachtige show van Jes.. Aan een andere tafel zaten drie mannen met een laptop in een werkbespreking o,i.d. Jes trok een man aan de arm en wees naar buiten. Buiten op het bankje zat een grote aap naar binnn te kijken en af en toe te gapen. Jes liet de meneer even zien dat hij net zo kon gapen als de grote aap. :) Jes heeft echt een gigantisch knuffelgehalte en wij zijn niet de enige die dat vinden hihi !
 
Toen Ron terug was van zijn kleine wandeling en zich verheugd had op zijn rijst met garnalen heeft hij zijn bord weggewerkt en zijn we weer naar buiten gegaan. Helaas viel de lunch een beetje tegen... Straks maar even langs de Makro voor een snickers hahahaha.
 
Buiten hebben we nog een aantal hagedissen gezien in het gras. Ze kropen allemaal in holletjes de grond in. Jes er achteraan ! Niet het holletje in natuurlijk :P 
We zijn in de auto gestapt en meteen toen we op de weg kwamen, liepen er een heleboel apen over de weg. Er waren heel veel baby aapjes bij en we hebben overwogen om er stiekem een mee te nemen. Die past makkelijk in een trolly.. Ron durfde alleen het gevecht met de grote opperaap niet aan en alsof hij het aanvoelde, trok hij een baby aapje heel gemeen, keihard aan zijn staart... Ik had hem best een schop willen verkopen. Jes kroop weer lekker op schoot en was binnen no time vertrokken naar dromenland..
 
Thuis aangekomen werd hij weer wakker en nadat we even hebben gezwommen zijn we richting het dorp gegaan om pizza te kopen. Ron had het woord laten vallen en meteen was Jes helemaal wild: DA DA DAAAAAAAAAAAAAA ! Wil je pizza eten Jes? DA DA DAAAAAAAAAA ! hahahaha
Oke, dan gaan we pizza kopen... In the villa market hebben we de pizza besteld en nog een aantal boodschappen gedaan. Thuis lekker gegeten en daarna nog een duik genomen. Jes had geen zin om te slapen dus hij sliep pas erg laat. Vandaar dat we de website nu van drie dagen moeten bijwerken.... We hadden er geen zin meer in om 22.00,,
 
Ik zal nog even een stukje typen van vandaag (2 augustus) en dan zijn we weer bij ! 
Veel leesplezier ! 

 

Fotogalerij: 1 augustus Hua Hin